Самолетните билети поскъпват
Sourav Mishra from Pexels

Самолетните билети ще поскъпнат драстично догодина. Едната причина е, че много авиопревозвачи намалиха като брой машините си и съответно местата в тях. А другата – че на хората много им се пътува и вероятно още следващото лято туризмът и пътуванията ще се възстановят от пандемията.

Изпълнителният директор на ирландската нискобюджетна авиокомпания Ryanair – Майкъл О’Лиъри, предупреди, че цените на самолетните билети ще се увеличат драстично догодина, тъй като хората ще искат да летят в Европа все повече. Особено през следващото лято, предават европейските медии.

Според прогнозите, огромното търсене за почивки ще съвпадне с по-малкото полети, което автоматично означава повишаване на цените на самолетните билети. Това вероятно ще се отнася и за всички останали авиопревозвачи.

В интервю за The Sunday Times О’Лиъри коментира:

„Мисля, че следващата година ще има драматично възстановяване на туристическия туризъм навсякъде по света и особено в Европа. И причината, поради която вярвам, че цените ще бъдат драстично по-високи е, че заради кризата и пандемията авиокомпаниите имат доста по-малък капацитет“.

Ето и някои примери. Thomas Cook е намалил самолетите си с 6 милиона места, Flybe с осем милиона, Норвежките авиолинии с близо 24 милиона места. Alitalia намалява флота си с цели 40%.

Тоест, ще има около 20% по-малко капацитет на къси разстояния в Европа през 2022-а година при драматично възстановяване на търсенето.


loading...