Самолет на НАТО ракети полша

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Самолет на НАТО, летящ над полското въздушно пространство във вторник, е проследил ракетата, която удари местна ферма до границата с Украйна, съобщи пред CNN военен представител на Алианса.

„Информацията с радарните следи [на ракетата] беше предоставена на НАТО и Полша“, добави военният служител на НАТО. От началото на руската инвазия самолетите на НАТО извършват редовно наблюдение около Украйна. Самолетът, летял над Полша във вторник, е наблюдавал ситуацията в Украйна. Служителят на НАТО не каза кой е изстрелял ракетата, която е била проследена да се взривява в Полша, нито откъде е била изстреляна.

Генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, е разговарял с украинския си колега по-рано във вторник, според информация, предоставена от Пентагона.

Мили е обсъдил руската инвазия и е „обменил гледни точки и оценки“ с генерала от украинските въоръжени сили Валерий Залужний, се казва в съобщението.

Председателят също така е потвърдил подкрепата на САЩ за Украйна, се казва още в информацията.

Това се случва, след като във вторник в Полша, близо до украинската граница, се взриви ракета, при което загинаха двама души.

Мили е разговарял и с полския си колега, началника на Генералния щаб генерал Ражмунд Анджейчак, се посочва в информацията:

„Двамата лидери обсъдиха продължаващото нахлуване на Русия в Украйна и загубата на човешки живот близо до полската граница и се договориха да поддържат връзка в хода на разследването.“