Джо Байдън сзо увеличение на данъците
Снимка: Gage Skidmore

САЩ не търсят конфликт. Искаме стабилни и предсказуеми отношения, при които можем да работим с Русия по въпроси като стратегическата стабилност и контрола на оръжията. Ето защо действах незабавно за удължаване на новия договор СТАРТ за пет години и за укрепване на сигурността на американския народ и света. В същото време наложих и значими санкции за действия, които нарушават суверенитета на САЩ, включително намеса в нашите демократични избори.

Президентът Владимир Путин знае, че няма да се поколебая да отговоря на бъдещи зловредни вредни дейности. Когато се срещнем, отново ще подчертая ангажимента на Съединените щати, Европа и съмишлениците на демокрациите да отстояват човешките права.

Това написа американският президент Джо Байдън в своя статия, публикувана във Washington post.

Припомняме, че преговорите между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Джо Байдън са насрочени за 16 юни в Женева.

В статията си, Байдън припомни за пътуването до Европа следващата седмица – първото му, откакто влезе в Белия дом. От сряда го очакват важни срещи с европейските му партньори в Г7 и НАТО. Пред тях той ще потвърди ангажимента за сътрудничество.

САЩ съдят двама българи за забранен износ на стратегически технологии за РусияВ САЩ повдигнаха обвинения срещу руснак и двама българи, които са изнасяли незаконно стратегически т…Dec 19 2020skafeto.com


loading...