САЩ коронавирус

Американският президент Доналд Тръмп и здравните власти в САЩ потвърдиха първия смъртен случай от коронавирус, предаде CNN.

Пациентът е жена на около 60 години. Починала е в болница във Вашингтон.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Moderna Therapeutics, биотехнологична компания със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, е доставила първите партиди от своята ваксина срещу коронавируса COVID-19.

Първият пациент, който доброволно се включи в новаторското лечение, е пътник, който е бил върнат в САЩ, след като е дал положителен тест за болестта на борда на „Диамантената принцеса“. Други с диагноза COVID-19, които са хоспитализирани, също ще бъдат част от проучването.

Ваксината на Модерна срещу COVID-19 е разработена за рекордно кратко време, тъй като се основава на сравнително нов генетичен метод, който не изисква нарастващи огромни количества вируси. Вместо това ваксината е пълна с генетичния материал, за да могат другите имунни клетки да ги разпознаят и маркират за унищожаване.

Световната здравна организация (СЗО) повтори предупреждението си, че новият коронавирус (COVID-19) може да достигне до повечето, „ако не и до всички страни“.

България е сред малкото европейски страни, в които официално все още не са потвърдени случаи.


loading...