САЩ Египет СУ-35

САЩ отправи предупреждение към Египет за това, че ако северноафриканската страна реши да се сдобие с руски изтребители Су-35 ще има съответните негативни последици. Информацията е посочена в писмо, изпратено в сряда до министъра на отбраната и военната индустрия на Египет, генерал-полковник Мохамед Заки от държавния секретар на САЩ Майк Помпео и министъра на отбраната на САЩ Марк Еспър.

„Новите големи сделки за доставка на оръжие от Русия могат да попречат на бъдещите транзакции между САЩ и Египет в тази област, както и помощ за сигурност“, се казва в документа, цитиран от в. „Уолстрийт джърнъл“.

Предложената сделка между Египет и Русия може да доведе до налагането на санкции на Кайро от Вашингтон.

„Уолстрийт джърнъл“ подчертава, че писмото от Помпео и Еспър е изпратено на фона на посещение в Кайро на руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

През май тази година Помпео вече обяви, че САЩ разчитат на отказа на Египет да закупи Су-35 от Русия.

„Разяснихме, че ако тези системи бъдат закупени, санкциите ще бъдат наложени. Получихме уверения от тях, че разбират възможните последици. Надяваме се, че те няма да решат да направят тази покупка“, разкрива ситуацията пред в. „Уолстрийт джърнъл“ пожелал анонимност източник.

Законът за противодействие на противниците на Америка чрез санкции е подписан от американския президент Доналд Тръмп на 2 август 2017 г.

Вижте още:
Мелания Тръмп – шармантна по време на посещението си в Египет (СНИМКИ)Първата дама на САЩ Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка с посещение в Египет, където раз…Oct 7 2018skafeto.com

Унгария разпродава всички съветски и руски изтребители МиГ-29 на безценицаУнгарското министерство на отбраната продава всички съветски и руски изтребители МиГ-29, съобщава „И…Feb 13 2019skafeto.com

Изтребител Су-35С бързо прогони F-22! Москва проговори за инфарктното сближаване между бойни самолети на Русия и САЩРусия направи първи официален коментар по повод информациите за инфарктна ситуация с участието на ру…Dec 15 2017skafeto.com


loading...