САЩ Русия сигурността на Европа задължителна ваксинация микровълни атака санкции САЩ

САЩ могат да включат Русия в списъка на страните, подложени на най-строгите ограничения за износ. Това съобщават Асошиейтед прес и „Блумбърг“, позовавайки се на американски официални лица.

По-рано в. „Ню Йорк таймс“писа, че според която планираните антируски санкции могат да включват експортни ограничения за доставка на потребителски стоки за Русия, които използват електроника, произведена или разработена в САЩ.

В момента се прилагат строги ограничения за износ за Иран, Северна Корея, Куба и Сирия.

Ембаргото ще бъде наложено, ако ситуацията в Украйна се влоши.

Можем да говорим за значителни ограничения върху изнасяните стоки.

Списъкът може да варира от авиационни продукти и инструменти до игрови конзоли, телевизори и смартфони.

По този начин САЩ искат да използват своето технологично предимство, за да нанесат удар по военния и гражданския сектор на Русия, както и по нейните технологични амбиции, уточнява „Блумбърг“.

В същото време източникът на агенцията отбеляза, че все още не са взети конкретни решения по този въпрос.

По-рано високопоставен служител на американската администрация заплаши Русия, ако кризата в Украйна се влоши не само с икономически санкции, но и с дипломатически последици.

Киев и западните страни през цялото време поставят ултиматуми за санкции на Москва заради предполагаемото „събиране на войски“ към украинската граница.

Кремъл многократно отговаряше на това, че страната може да придвижва войски на територията си и по свое усмотрение.

Президентът Владимир Путин заяви, че Москва няма да атакува никого.

Според него руската заплаха е „изобретение на тези, които искат да спечелят от ролята си на авангард в борбата срещу Русия, да получат някакви бонуси и преференции за това“.


loading...