Айова Байдън Рецесията

САЩ въведоха нов пакет санкции срещу Иран, свързани с програмата за дронове на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, която според Вашингтон заплашва регионалната стабилност. Това съобщи днес американското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

Американски представители посочиха в изявление, че КГИР предоставя безпилотни летателни апарати на подкрепяни от Иран групировки, включително ливанското шиитско ислямистко движение „Хизбула“ и в обхванатата от криза Етиопия.

„Разпространението от Иран на безпилотни летателни апарати в целия регион заплашва регионалния мир и стабилност. Иран и неговите проксита са използвали дронове за нападения над американски сили, наши партньори и международното корабоплаване“, каза американският заместник-министър на финансите Уоли Адейемо.

„Министерството ще продължи да търси отговорност от Иран за безотговорните му и насилствени действия“. Обявените днес санкции са насочени срещу четирима души, включително бригаден генерал Сайед Агаджани от КГИР, за когото САЩ твърдят, че упражнява надзор над операциите с дронове на Въздушнокосмическите сили на Иран. Санкциите са насочени също срещу две компании – „Кимиа Парт Силван“ и „Одже Парваз Мадо Нафар“, които според министерството осигуряват компоненти за програмата за производство на дронове и оказват друго съдействие.

Вижте още:
Русия и Китай се сблъскаха със САЩ заради санкции срещу ИранРусия и Китай предприеха действия в ООН срещу искане на Вашингтон, което може да върне всички санкци…Jun 10 2020skafeto.com

Русия и Китай продават модерни изтребители и танкове на ИранИран е изградил най-големия арсенал от балистични ракети с малък и среден обсег в Близкия Изток, пре…Nov 20 2019skafeto.com


loading...