САЩ Турция Новият шеф на Пентагона помощ за Украйна
Снимка: Camila Ferreira & Mario Duran Ortiz

Американският министър на отбраната Лойд Остин в телефонен разговор с турския министър на отбраната Хулуси Акар изразил подкрепа за разширяване на военното сътрудничество между двете страни, включително в борбата с тероризма, съобщи Пентагонът.

„Министърът на отбраната Лойд Остин разговаря по телефона с турския национален министър на отбраната Хулуси Акар, за да обсъди възможностите за разширяване и укрепване на дългогодишните връзки в областта на отбраната и обмен на мнения по регионални въпроси, включително общата заплаха от тероризъм“, се казва в съобщението от Пентагона.

Остин също така „потвърдил, че Съединените щати придават голямо значение на отбранителните отношения с Турция, както е видно наскоро от сътрудничеството между двете страни в Афганистан“.

Вижте още:
Typция строи cвoй Пентагон, пo-гoлям oт този на САЩTypция зaпoчвa изгpaждaнeтo нa гoлям вoeнeн ĸoмплeĸc, нapeчeн „тypcĸи Πeнтaгoн“. Πлoщтa нa ĸoмплeĸc…Sep 1 2021skafeto.com

Пентагонът отуска 150 милиона долара военна помощ на УкрайнаОт Пентагона обявиха нов пакет от 150 милиона долара военна помощ за Украйна, която ще включва радар…Jun 12 2021skafeto.com


loading...