сблъсъците в Новогодишната нощ

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Берлинската полиция съобщи вчера, че 145 души са били задържани във връзка със сблъсъците в Новогодишната нощ, при които бяха ранени 41 полицаи, предаде ДПА.
Всички заподозрени, повечето от които – мъже, впоследствие са били освободени, каза говорител на полицията, предава БТА.

Сред задържаните е имало хора от 18 националности, включително 45 души с германско гражданство, 27 с афганистанско и 21 сирийци.

След насилието в началото на годината са заведени общо 355 съдебни дела.

В ход са разследвания, включително за нарушаване на реда и спокойствието, за нападение и оказване на съпротива срещу органите на реда и срещу спасители, за нанасяне на тежка телесна повреда и за причиняване на експлозия.

Политическите дебати за насилието срещу полицаи и спасители продължава да набира скорост в Германия. Вчера германският профсъюз на полицейските служители настоя за спешно свикване на кръгла маса с участието на политици и представители на тези професии, както и за нови подходи в интеграционната политика, за да се предотвратят подобни нападения в бъдеще.

Такива дебати са ни нужни незабавно, трябват ни резултати, ясни концепции и план за това кой какво трябва да свърши“, заяви председателят на профсъюза на федерално равнище Йохен Копелке.

Нощ на операции с шокиращи инциденти като тези в събота срещу неделя не трябва да се повтаря следващата година, „така че сроковете са определени“, допълни той.

Виж още:Германия в смут заради насилието и агресията на Нова година (ВИДЕО)Германия e в смут от многобройните нападения срещу полицаи в новогодишната нощ. В навечерието на Нов…Jan 3 2023skafeto.com