Северна Македония трафик на кокаин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Четирима души са били арестувани в Северна Македония, съобщи АП. Агенцията се позова на полицията в Скопие. Арестът е станал след сътрудничество с гръцките власти във връзка с пратка кокаин, задържана ден по-рано.

В резултат на операцията във вторник в северния гръцки пристанищен град Солун, при която гръцките полицаи конфискуваха 105 килограма кокаин, са задържани общо 14 души. Наркотиците от Южна Америка са били докарани в Солун с товарен кораб и са били скрити в кухите външни части на транспортни контейнери, в които е имало пратка банани от Еквадор.

В изявление на полицията на Северна Македония се казва, че във вторник са арестувани двама мъже и една жена, а в сряда – трети мъж, за когото се твърди, че се е опитвал да премине границата от Гърция.

И четиримата са граждани на Северна Македония и са заподозрени в принадлежност към международна организирана престъпна група, се казва в изявлението.

В него се допълва, че пратката с наркотици е била поръчана и платена от фирма за внос на плодове в Скопие, столицата на Северна Македония.

Гръцката полиция съобщи, че операцията в Солун е проведена след координация с американската служба за борба с наркотиците. Заподозрените, арестувани в Гърция, бяха идентифицирани като седем гърци и трима албанци.