коронавирус в по света сзо Случаите на Глобалните случаи на коронавируса в света увеличаване на новозаразените с COVID-19 заразени по света с коронавирусв по света СЗО ваксина брой на смъртните случаи от коронавирус Починалите от коронавирус по света жертвите на COVID-19 по света Съединените щати смъртни случаи Китай смъртни случаи Случаите на коронавирус по света Два нови случая на коронавирус COVID-19 статистика за разпространението на коронавируса Жертвите потвърдени случая на коронавирус жертви дневно от коронавируса

СЗО регистрира увеличение на случаите на коронавирус в световен мащаб с над 292 000 за денонощие, предаде „Ройтерс“. Предишният рекорд на СЗО за нови случаи беше 284 196 на 24 юли. Най-големи са увеличенията в САЩ, Бразилия, Индия и Южна Африка, според ежедневен доклад.

Смъртните случаи нараснаха с още 6 812. Близо 40 държави съобщават за рекордни увеличения през последната седмица. Налице е настъпването на пандемията във всеки регион на света. Случаите нарастват и в Австралия, Япония, Хонконг, Боливия, Судан, Етиопия, България, Белгия, Узбекистан и Израел.

Миналата седмица случаите в Латинска Америка за първи път надминаха общо инфекции в Съединените щати и Канада.

Глобалната епидемия от коронавирус е бедствие, чието въздействие ще продължи далеч в бъдеще, заяви в петък генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, цитиран от „Ройтерс“.

„Пандемията е здравната криза на века, последиците от която ще се усетят през следващите десетилетия“, заяви Тедрос на заседание на комисията по спешни случаи на СЗО.

В световен мащаб има над 17,4 милиона заболели и близо 675 000 смъртни случая.
Броят на случаите от началото на епидемията достигна 11 690През последното денонощие у нас са регистрирани 270 нови случая на заразени с коронавируса SARS-CoV-…Aug 1 2020skafeto.com

loading...