сзо ухан
Мокър пазар в Ухан (Снимка: wikipedia commons, Skoleopgave1, CC-BY-2.0)

Специалисти от Световната здравна организация (СЗО) пристигнаха в китайския град Ухан, съобщи телевизионният канал Си Джи Ти Ен, цитиран от агенциите.

„Експертната група на СЗО пристигна в град Ухан в Централен Китай за установяване на причините за появата на коронавируса. Преди да започнат работа, специалистите ще бъдат поставени под карантина“, отбелязва медията. Разследващите експерти няма да имат за задача да посочват отговорни за станалото, а ще се опитат да разберат как новият коронавирус се е предал от животно на човек, за да се избегне нова подобна пандемия.

Делегацията е съставена от 10 души от 10 държави – Дания, Великобритания, Нидерландия, Австралия, Русия, Виетнам, Германия, САЩ, Катар и Япония.

Китай признава, че този вирус е бил засечен за първи път в Ухан, но казва, че той може да е възникнал и да се е предал от животно на човек на друго място в страната или в друга държава.

Вижте още:
СЗО брошура: Как да се възстановим след тежък COVID-19Световната здравна организация (СЗО) изготви специална брошура в помощ на пациентите, преболедували …Dec 21 2020skafeto.com

СЗО с лоши новини за ваксинирането, стадния имунитет и връщането ни към нормалносттаВаксинирането срещу новия коронавирус в много държави няма да осигури стаден имунитет срещу глобална…Jan 12 2021skafeto.com

loading...