сирия сащ

Сирия се превърна за САЩ в полигон за изпитания с цел усъвършенстване на инструментите си, които използват срещу чужди държави в опит да запазят глобалната си хегемония. Това констатира сирийският президент Башар Асад в интервю за руската медия RT („Русия днес“).

Асад вярва, че САЩ виждат, че им се изплъзва доминиращата роля и поради тази причина се опитват да я запазят с прибягване до всички възможни средства.

САЩ се „борят с руснаците, иранците, сирийците, с всеки, който каже „Не“. Дори и със съюзниците си, ако кажат „Не“, смята държавният глава на арабската държава.

Според него САЩ са атакували Сирия след две много скъпи войни в Афганистан и Ирак и поради тази причина Вашингтон е предприел различен подход в опит да свали сирийското правителство, а именно чрез оказване на подкрепа на джихадистки организации. По думите му Вашингтон не се притеснява да подкрепя организации като „Ал Кайда“, „Фронтът ал Нусра“ и ДАЕШ („Ислямска държава“), докато изпълняват целите им.

САЩ: Турция сама да се справя със зоната за сигурност в СирияВоенните сили на САЩ няма да вземат участие в прилагането на споразумения за създаване на зона за си…Oct 19 2019skafeto.com

„Ал Кайда“ е прокси (посредник) срещу сирийското правителство, срещу руското правителство и срещу иранското правителство, смята Асад.

Как се появи внезапно ДАЕШ („Ислямска държава“) през 2014 г.? От нищото! От нищото! В Ирак и Сирия по едно и също време, с американско въоръжаване, това е много ясно, вярва президентът на Сирия.
След 6 часа преговори! Путин и Ердоган се споразумяха за зоната за сигурност в Северна Сирия„Проведохме много продуктивни срещи с нашите руски колеги в Сочи и постигнахме отлично споразумение“…Oct 23 2019skafeto.com

loading...