В западната част на американския щат Ню Йорк, се разрази силна снежна буря, която доведе до забрана за движение на автомобили, затваряне на училища и отмяна на полети в навечерието на празника на благодарността. Това съобщи CNN. Според Националната метеорологична служба на някои места са паднали повече от 180 см сняг, което е рекорд.

Двама местни жители са починали от сърдечни усложнения, докато са разчиствали снега. Губернаторът на Ню Йорк Кати Хаукол обяви, че щатът е готов за снежни бури и подчерта, че екипите работят без прекъсване, за да се справят със ситуацията.

„Обединихме усилия: ресурси, хора, оборудване от целия щат Ню Йорк. И благодарение на проактивността си успяхме да предотвратим много трагедии“, отбелязва тя.

Например в западната част на щата Ню Йорк са затворени основни магистрали, въведени са забрани за пътуване и забрани за напускане на домовете преди снеговалеж, за да се предотвратят произшествия и да се запазят пътищата чисти за спасителните служби.

Губернаторът удвои броя на членовете на Националната гвардия на Ню Йорк в окръг Ери, за да проверяват жителите и да помагат при почистването на снега.

Предупрежденията за тежки метеорологични условия все още са в сила за повече от 8 милиона души в шест щата на Големите езера в събота вечер: Уисконсин, Мичиган, Индиана, Охайо, Пенсилвания и Ню Йорк.

Синоптиците и официалните лица алармират за опасността за живота от тази снежна буря, която е историческа дори за района на Бъфало, където обилните снеговалежи са нещо обичайно през зимните месеци. Очаква се силните снеговалежи да продължат и през уикенда с кратки периоди на облекчение.

Според местната метеорологична служба това е третият най-снежен ноември на летището в Бъфало през този месец заради бурята.

Кметът на Бъфало Байрон Браун заяви, че градът може да се върне към „някакво чувство за нормалност“ до понеделник или вторник, ако голямата снежна буря отмине до неделя.

„Това беше много непредсказуема буря от сняг. Снегът валеше много бързо, беше много мокър и тежък“, каза кметът.


loading...