социалните мрежи Доналд Тръмп Twitter и социалните мрежи

Ръководителите на социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм отблокираха личните акаунти на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп в събота, след като бяха замразени на фона на протестите във Вашингтон.

Фейсбук не публикува съответно изявление, но акаунтите на държавния глава отново станаха достъпни за гледане. Последните записи на двете страници бяха от 6 януари. Все още не е известно дали Тръмп може да публикува нови свои постове в социалната мрежа.

Миналата седмица компанията реши да лиши президента от възможността да публикува във Фейсбук и Инстаграм, докато мандатът му изтече на 20 януари – денят на встъпването в длъжност на Джо Байдън. Според собственика на Фейсбук Марк Зукърбърг Тръмп “възнамерява да използва оставащото време на поста, за да предотврати мирното и законно предаване на властта” на своя опонент на изборите.

На 6 януари поддръжници на американския лидер нахлуха в сградата на Конгреса на САЩ, за да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори, проведени на 3 ноември миналата година в страната, които демократът Байдън спечели.

Facebook и Twitter загубиха общо 51 млрд. долара пазарна стойност, откакто забраниха президента Доналд Тръмп от техните платформи, докато американците в цялата страна се отказват от предложенията на компаниите за акции.

Yahoo! съобщиха, че акциите на Twitter са се сринали с повече от 10% в понеделник след решението им да забранят достъп на президента Доналд Тръмп до своя сайт. “Малко след отварянето на пазара в понеделник, акциите паднаха с 12,3%, за да достигнат до $ 45,17 на акция .”

Както Business Insider съобщава , Facebook също губи стойност. Facebook видя, че 47,6 млрд. долара са изтрити от публичната й оценка, докато пазарната капитализация на Twitter е спаднала с 3,5 млрд. долара.

Facebook се срина с 4% в понеделник и още 2,2% във вторник, тъй като акционерите разпродаваха акциите от страх, че забраната на Тръмп може да отблъсне потребителите от платформата. По времето, когато пазарите затвориха във вторник, пазарната капитализация на Facebook достигна 47,6 млрд. долара под нивото си от петък.

Котировката на Twitter потъна с 6,4% в началото на седмицата, и спадна с още 2,4%, докато продажбата на акциите на компанията продължи в края на вторник. Спадът доведе до намаляване на пазарната капитализация на Twitter с 3,5 милиарда долара.

Вижте още:
Маколи Кълкин: Отрежете кадрите с Тръмп от „Сам вкъщи“! (ВИДЕО)След като Доналд Тръмп стана първият президент в историята на САЩ, срещу който е водена процедура по…Jan 14 2021skafeto.com

Тръмп с послание към американците, не спомена започналия импийчмънтПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп излезе с изявление, след като Камарата на представителите прие резол…Jan 14 2021skafeto.com

Тръмп въведе военно положение във ВашингтонАмериканският лидер Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална помощ на властите въ…Jan 12 2021skafeto.com

Как агентите на ФБР щурмуваха Капитолия и Тръмп загуби от собствените си спецслужби (СНИМКИ + ВИДЕО)„Как агентите на ФБР щурмуваха Капитолия и Тръмп загуби от собствените си спецслужби“ е коментар на …Jan 10 2021skafeto.com

loading...