Суботин

Най-малко седем олигарси, свързани предимно с руски петролни и газови компании, загинаха от началото на войната в Украйна при мистериозни и повече от подозрителни обстоятелства, почти винаги при повече или по-малко инсценирани „самоубийства“, някои придружени с дивашкото убийство с нож на собствените им семейства, съобщава лондонският кореспондент на в. „Ел мундо“ Карлос Фреснеда, предава сайтът Защото.

Последният в списъка надхвърля всичко видяно и измислено до момента: 43-годишният Александър Суботин, директор в петролния гигант „Лукойл“, почина в град Митищи, североизточно от Москва, след участие в шаманска сесия, в която той бе инжектиран с отрова от жаба буфо, като инжекцията бе последвана от валериан. Резултатът беше сърдечен арест.

Двамата шамани са идентифицирани като Магуа Флорес (истинско име Алексей Пиндюрин) и Тина Кордоба (Кристина Тейхриб), които очевидно са се обучавали в езотеричните ритуали с отрова за жаби (Буфо Алвариус) по време на пътуване до Мексико.

Според официалната версия руският мениджър е отишъл при тях да лекува лош махмурлук.

Двамата шамани са казали на полицията, че Суботин е този, който е решил да сключи договор за услугите им и че им е било платено от трети човек.

Магуа и Тина очевидно са практикували използването на животни в пречистващи ритуали от години; сред тях, бани с кръв от петел или лечение с отрова от жаби.

Александър Суботин претърпя сърдечен арест, за който се твърди, че отровата е била инжектирана директно през разрез на кожата.

Мениджърът беше намерен мъртъв ден след това за ступор на собствения му брат Валери, който също заема позиция в „Лукойл“ и който увери, че Александър е в отлично здраве.

За момента това е последният случай на „черен списък„, който датира от януари, дори преди инвазията, когато шефът на транспортната служба на „Газпром“ (тогава спонсор на Шампионската лига) Леонид Шулман бе открит мъртъв в банята на дачата му край Санкт Петербург, в локва кръв и до предсмъртно писмо.

На 25 февруари, когато танковете на Путин вече бяха влезли в Украйна, друг висш изпълнителен директор на „Газпром“ беше намерен обесен на греда в гаража на селската му къща – също близо до Санкт Петербург: 61-годишният Александър Туляков, и дотогава отговорен за „корпоративната сигурност“ на газовия гигант.

Следващият известен мъртвец се появи в Южен Лондон на 3 март. Украинският олигарх Михаил Уотфорд, на 66 години, също беше намерен обесен в гаража на своето имение за 20 милиона евро в Съри.

Уотфорд, който се отказа от фамилията си Толстошея, е живял в Обединеното кралство от две десетилетия и е натрупал богатството си чрез сделки с газ и имоти. Приятел навремето на Борис Березовски (който беше обесен през 2013 г. в банята на къщата си), той от две години изразяваше опасенията си да не се появи в „списъка с мишени“ на Путин.

На 24 март дойде ред на Василий Мелников, първо от зловещата поредица от семейни убийства с финално самоубийство. Тялото на Мелников, който работеше за медицинската фирма „МедСтом“, беше намерено заедно със съпругата му и двете деца на 10 и 4 години, всички от които бяха намушкани до смърт в дома в Нижни Новгород. Компанията му очевидно е претърпяла прякото въздействие на икономическите санкции.

Следващият в списъка беше Владислав Аваев, който дойде да работи за Кремъл и беше заместник-председател на „Газпромбанк“. Най-голямата му дъщеря Анастасия при пристигането си у дома стана свидетел на ужасяващата гледка: баща й е застрелян, а майка й Елена и 13-годишната й сестра Мария лежат намушкани до смърт в леглата си на 14-ия етаж в блок с луксозни апартаменти в Москва.

Каталунският град Лорет дел Мар беше сцена на предпоследния и кръвожаден епизод в края на великденските празници. 55-годишният Сергей Протосеня, висш изпълнителен директор на газовата компания „Новатек“, беше намерен обесен в градината на вилата, която беше наел със семейството си.

Съпругата му Наталия и дъщеря му Мария също бяха намушкани до смърт. Компанията определи починалия като „солиден професионалист“ и „прекрасен семеен човек“. Семейството и приятелите му подозират, че става дума за едно от многото „сценични самоубийства“.

Всички тези „мистериозни“ или „необясними“ смъртни случаи непременно насочват към отравянето с радиоактивен полоний на Александър Литвиненко през 2006 г. или интоксикацията на Сергей и Юлия Скрипал с препарата „Новичок“ през 2018 г.

Виж още:Серия от мистериозни смъртни случаи сред руски олигарси поражда въпросиВ края на деветдесетте години на миналия век руските олигарси бяха галеници на съдбата. С разпаданет…May 1 2022skafeto.com


loading...