бюджета на общността за 2020

Съветът на ЕС одобри бюджета на общността за 2020 година. В него са заложени повече инвестиции за климата, за работните места и за младите хора.

Над 500 милиона евро повече са предвидени за действия, свързани с опазването на климата. Отделят се и средства за подкрепа за младите – засилване на програма „Еразъм“ и борбата с младежката безработица, предаде Нова телевизия.

В бюджета са заложени също повече средства за научни изследвания и за инвестиции в инфраструктура. Това е последният годишен бюджет на настоящата финансова рамка 2014-2020 година.

EK: Брекзит направи Европейския съюз по-силенИзлизането на Великобритания от ЕС още повече сплоти неговите членове и показа, че те са представляв…Nov 9 2019skafeto.com

Парламентът получи общо 850 милиона евро за приоритетите си. 302 милиона евро повече са отделени за изследователски проекти, а 133 милиона евро – за инвестиции в мрежова инфраструктура. 50 милиона евро са предвидени за „Еразъм +“ и 28.3 милиона повече за Младежката инициатива за заетост.

Споразумението, което Съветът официално одобри, бе постигнато с ЕП на 25 ноември. Парламентът одобри бюджета днес с 543 гласа „за“, 136 гласа „въздържал се“.

Доналд Туск е новият председател на ЕНПДосегашният председател на Европейския съвет Доналд Туск беше избран за лидер на Европейската народн…Nov 20 2019skafeto.com


loading...