Джак Ма се появи състоянието на Джак Ма

Американските депозитарни разписки на Alibaba се повишиха с 9,3% в понеделник, което е най-големият им скок от почти 4 години насам. За Джак Ма, основателят на гиганта за електронна търговия, това означава, че състоянието му се е увеличило с $2,3 млрд. и вече се изчислява на 52,1 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg, пише money.bg.

Миналата седмица Китай  наложи рекордна глоба на Alibaba Group Holding за злоупотреба с монопол. От компанията не само, че не възразиха, а дори благодариха на правителството и обещаха, че ще променят нещата. Инвеститорите от своя страна въздъхнаха с облекчение, пише Bloomberg.

Наложената глоба за Alibaba от 2.8 млрд. долара не е толкова голяма, колкото се опасяваха някои инвеститори и реално се основава на само 4% от продажбите за 2019 г. на вътрешния пазар на компанията – много по-малко от максималните 10%, които са разрешени от китайското законодателство.

„Alibaba не би постигнала растежа си без стабилни правителствени регулации и услуги, а критичният надзор, толерантност и подкрепа от всички наши клиенти са от решаващо значение за нашето развитие“, заявиха от компанията в отворено писмо.

Джак Ма, който до миналата година беше най-богатият човек в Китай, загуби милиарди, откакто регулаторите на страната започнаха антимонополна кампания, спирайки първичното публично предлагане на компания му Ant Group Co. само два дни преди предлагането. Сега Джак Ма е третият най-богат човек в Китай след Джун Шаншан от бутилираната компания Nongfu Spring и Пони Ма от Tencent Holdings.

Акциите на Alibaba отвориха с ръст в цената си от 3,4% в Хонконг във вторник.

Вижте още:
Джак Ма се появи за първи път след репресиите (Видео)Основателят на Alibaba Джак Ма се появи след седмици извън светлините на прожекторите, което предизв…Jan 20 2021skafeto.com

Цън Цон: Джак Ма се противопостави на това да разкрива информация за клиентите сиДжак Ма, основателят на „Алибаба“ и един от най-богатите мъже не само в Китай, а и в света, си позво…Jan 14 2021skafeto.com

loading...