Цените на петрола ОПЕК+ петрол Петролът на ОПЕК за барел

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Страните от „Голямата седморка“ се противопоставят на понижаването на тавана на цената на руския суров петрол под сегашното ниво от 60 долара за барел, пише Wall Street Journal (WSJ). Вестникът се позова на свои анонимни източници.

Според тях президентът на САЩ Джо Байдън на среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен миналата седмица изрично е заявил, че „във Вашингтон в момента няма апетит за коригиране на санкциите“.

Таванът трябва да бъде преразгледан през март и някои страни от ЕС, най-вече Полша и балтийските държави, искат да го определят възможно най-ниско, за да намалят по този начин руските приходи, отиващи за финансиране на агресията срещу Украйна.

Тази седмица представителите на ЕС започват да обсъждат евентуално преразглеждане на тавана на цените на петрола в Русия, отбелязва изданието.

Според съществуващите споразумения преразглеждането се извършва на всеки два месеца. През януари в резултат на разговорите беше решено таванът да остане на 60 долара за барел.

По-рано агенция Блумбърг, позовавайки се на информирани източници, съобщи, че властите на Полша, Латвия и Литва призовават да се намали таванът на цените на петрола от Русия, определен през декември на 60 долара за барел, на 51,45 долара за барел.

Вижте още:
Саудитска Арабия: Няма нефт за страни, наложили ни „таван“ на ценитеСаудитска Арабия няма да продава петрол на никоя страна, която реши да наложи ценови „таван“ на сауд…Mar 15 2023skafeto.com


loading...