Тони Блеър коронавирусът
Тони Блеър (Снимка: Chatham House [CC / Flickr)

Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър смята, че коронавирусът няма да изчезне. Той призова правителството на Обединеното кралство да се съсредоточи върху мерките за ограничаване, за да подготви страната за втората вълна, предаде в. „Гардиън“.

В интервю за информационната агенция ПА Блеър определи кризата като „най-голямото логистично предизвикателство“, с което правителството някога се е сблъсквало, но критикува министрите, че все още не са създали „инфраструктура за ограничаване на пандемията“. Бившият премиер каза: „Реалността е, че ще живеем с Covid-19 – всъщност няма да можем да го премахнем. Не можеме да сме сигурни в това, но има поне 50/50 вероятност да имаме възраждане на болестта през есента и затова е изключително важно сега да се подготвим за това.

Нов доклад на неговия мозъчен тръст от Института „Тони Блеър“ призовава общественото доверие да бъде изградено „въз основа на знанието, че са предприети всички възможни стъпки за смекчаване на риска“ – изискване на мерки за ограничаване при липса на ваксина или лечение.

Тони Блеър препоръчва въвеждането на масови тестове, използването на маски за лице във всички затворени обществени среди и други мерки.

Вижте още:
13 млн. по света заразени с COVID-19Броят на установените случаи на зараза с новия коронавирус в света вече надхвърли 13 милиона, показв…Jul 14 2020skafeto.com

Коронавирусът предизвиква шест основни заболяванияКоронавирусът причинява шест основни форми заболявания, съобщи „Скай Нюз“, позовавайки се на изследв…Jul 22 2020skafeto.com

loading...