преврат Байдън Тръмп подкрепа ФБР класифицирана информация

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нападна федералните правоприлагащи агенции, които в момента разследват дали той е нарушил федералните закони, забраняващи неоторизирано притежание на информация за националната отбрана и възпрепятстване на правосъдието.

Това направи той по време на реч на политически митинг в събота в щата Пенсилвания, съобщи „Индипендънт“.

Той обвини администрацията на настоящия президент Джо Байдън, че „въоръжава ФБР и Министерството на правосъдието както никога досега“ и описа разрешеното от съда претърсване на неговата собственост като „проникване на ФБР в жилищата на политически опоненти“.

„Не може да има по-ярък пример за много реалните заплахи от американската свобода от случая само преди няколко седмици, когато станахме свидетели на една от най-шокиращите злоупотреби с власт от страна на която и да е администрация в американската история“, каза той.

Тръмп осъди законното претърсване на неговия имот като „срамно“ и „пародия на справедливостта“ и се оплака, че агенти са претърсили стаята, принадлежаща на 16-годишния му син Барън Тръмп, докато са търсили доказателства за престъпления.

Според съдебните документи, агентите на ФБР са открили над 10 000 откраднати некласифицирани правителствени документи, разпръснати в 27 кутии в неговия кънтри клуб Мар-а-Лаго.

Агентите откриха и повече от 100 документа с гриф „секретно“, включително три, съхранявани в бюрото на Тръмп.


loading...