Клоунът Доналд тръмп атаката срещу Капитолия данъците експертите китай хидроксихолорхин ФЕД пресконференция иран изборите навални отхвърляне на победата на Джо Байдън
Доналд Тръмп

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп е отчитал загуби в данъчните си декларации всяка година в продължение на десетилетие, като близо 700 милиона долара през 2009 г. и 200 милиона долара през 2010 г., съобщи АП.

За това свидетелства във вторник дългогодишният му счетоводител, като по този начин потвърждава подозренията относно данъчните практики на бившия президент.

Доналд Бендър, партньор в Mazars USA LLP, получи имунитет да свидетелства в процеса за престъпни данъчни измами на компанията в Манхатън.

Данъците си Тръмп се бореше да запази в тайна.

Тръмп Организейшън, холдинговата компания за сградите, голф игрищата и други активи на Тръмп, е обвинена, че помага на някои висши ръководители да избягват данъци върху доходите върху компенсациите, които получават в допълнение към заплатите си, включително апартаменти без наем и луксозни коли.

Ако бъде осъдена, компанията може да бъде глобена с над 1 милион долара.

Тръмп не е обвинен по делото и не се очаква да свидетелства или да присъства на процеса. Бившият финансов шеф на компанията свидетелства, че е измислил схемата сам, без Тръмп или семейството на Тръмп да знаят. Алън Вайселберг, свидетелствайки като част от споразумение за признаване на вината, каза, че компанията също се е облагодетелствала, защото не е трябвало да му плаща толкова много като заплата.

Също във вторник, главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймсопредели дата на процеса срещу Тръмп и неговата компания през октомври 2023 г.; федерален апелативен съд изслуша аргументите в разследването на документите на ФБР в Мар-а-Лаго; и сенатор Линдзи Греъм, съюзник на Тръмп, свидетелства пред голямо жури в Джорджия, разследващо предполагаема намеса в изборите през 2020 г.

Припомняме, че през септември, Джеймс даде под съд Тръмп и три от децата му, обвинявайки ги в търговска измама.


loading...