https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи изненадващо посещение в Афганистан, предаде агенция „Bloomberg„. Той се срещна както с президента на страната Ашраф Гани, така и с американските войски по случай Деня на благодарността.

Държавният глава обяви, че мирните преговори с талибаните са възобновени на фона на призивите за прекратяване на огъня и намаляване на разполагането на войски на САЩ в региона.

През септември той обяви преговорите за мъртви.

Тръмп потвърди, че би искал да намали броя на войските до около 8 600 в Афганистан от 12 000 души сега.

Правителството на Тръмп ще съкрати вноската си за НАТО! Познайте кой ще поеме дефицитаПравителството на президента на САЩ Доналд Тръмп смята да съкрати размера на вноската в бюджета на Н…Nov 28 2019skafeto.com

Гани благодари на Тръмп за неговото ръководство и призова за сключване на сделка, която няма да даде твърде много власт на талибаните.

„Никога няма да позволим повторение на 9/11 отново., заяви той на военните, като благодари за службата им в страната му дори на големи американски празници.

Бъдете уверени, че моята администрация винаги ще бъде ангажирана с унищожаването на терористите, където и да се появят“, каза Тръмп на войските и добави, че с нетърпение очаква деня, когато те ще могат да се завърнат при семействата си.
Тръмп удря мексиканските наркокартелиАмериканският президент Доналд Тръмп обяви, че се работи върху идеята в близкосрочен план мексиканск…Nov 27 2019skafeto.com