сащ япония

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от Токио 8 млрд. долара, за да задържи намиращите се в Япония 54 000 американските войски, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на служители от японското министерство на отбраната.

Това е близо четворно увеличение на годишните плащания, които в момента възлизат на около 2 милиарда долара. Настоящото споразумение изтича през март 2021 г.

Искането е било отправено по време на визитата през юли на Джон Болтън – тогавашен съветник на Тръмп по националната сигурност, както и на Мат Потингър, който тогава беше директор на Азия в Съвета за национална сигурност.

ООН: Хакери от Северна Корея откраднали 2 милиарда долараКомпютърни специалисти от Северна Корея са успели да присвоят над 2 милиарда щатски долара със сложн…Aug 6 2019skafeto.com

Говорител на японското външно министерство заяви, че все още не са се провеждали преговори между САЩ и Япония за ново споразумение.

Вашингтон подлага много от своите съюзници на натиск по отношение на разходите им за отбрана. Тръмп настоя и Сеул да поеме повече от разходите за американското военно присъствие в Южна Корея, където то действа като възпиращ фактор за Северна Корея.
Северна Корея се закани на САЩ от трибуната на ООН: Ще направим невиждано изпитание на водородна бомба в Тихия океанМинистърът на външните работи на КНДР Ли Ен Хо, който в момента се намира в Ню Йорк за участие в сес…Sep 22 2017skafeto.com


loading...