https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предположи, че кокаинът, намерен в Белия дом, може да е бил предназначен за настоящия американски президент Джо Байдън или за сина му Хънтър.

„Наистина ли някой вярва, че кокаинът, намерен в западното крило на Белия дом, съвсем близо до Овалния кабинет, е предназначен за употреба от някой друг, освен от Хънтър и Джо Байдън“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth.

Той вярва, че „фалшивите медии“ скоро ще започнат да твърдят, че е имало „много малко кокаин“ и че намереният прах е бил „всъщност обикновен аспирин“, и „цялата история ще излезе наяве“.

„Къде са записите от наблюдението на Белия дом, (…) които бързо ще покажат откъде е дошъл кокаинът в Белия дом? Те вече знаят отговора, но той вероятно не им харесва“, каза бившият президент.

По данни на Сикрет сървис на 2 юли в част от Белия дом, използвана от персонала, са открити следи от бяло вещество, а част от сградата е била евакуирана заради инцидента. Веществото е изпратено за изследване, което потвърждава, че става въпрос за кокаин.

Все още не е известно как точно кокаинът е попаднал в Белия дом. В момента се провежда разследване.

Президентът Джо Байдън не е присъствал по време на инцидента: той е бил заминал за резиденцията си в Кемп Дейвид още миналата седмица.

През 2014 г. синът на Джо Байдън Хънтър Байдън беше отстранен от резерва на Военноморските сили на САЩ заради употреба на наркотици. Според нея през лятото на 2013 г. синът на вицепрезидента, който е планирал да работи в пресслужбата на ВМС, е преминал тест за наркотици, който е дал положителен резултат за кокаин.

Американските медии многократно са съобщавали за връзките на Хънтър Байдън с наркотици, особено с кокаин.