преврат Байдън Тръмп лов на вещици подкрепа ФБР класифицирана информация

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отново изрази мнението си, че обвинителният акт срещу него е политически мотивиран „лов на вещици“, организиран от Министерството на правосъдието на САЩ под ръководството на президента Джо Байдън. В интервю за консервативното испаноезично предаване Radio Libre 790 в Маями Тръмп заяви, че Министерството на правосъдието е било „въоръжено“ срещу него.

Тръмп продължи да твърди, че съществува „двустепенна правосъдна система“, в която правосъдието и демокрацията са подкопани.

Обвинението срещу бивш президент на САЩ по федерални обвинения е безпрецедентно в американската история и се появява в момент, когато Тръмп е фаворит за номинацията на републиканците за президент през следващата година.

Разследващите иззеха около 13 000 документа от имението на Тръмп Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, преди близо година.

Сто бяха маркирани като класифицирани, въпреки че един от адвокатите на Тръмп преди това каза, че всички записи с класифицирани маркировки са били върнати на правителството.

Припомняме, че Тръмп е изправен пред 37 криминални обвинения, сред които неразрешено задържане на класифицирани документи и заговор за възпрепятстване на правосъдието, след като напусна Белия дом през 2021 г.

Републиканската надпревара за номиниране на президентски избори щат по щат започва в началото на следващата година и партията трябва да избере своя кандидат за изборите през ноември 2024 г. през юли същата година.

Тръмп води сред кандидатите на републиканците. След него са губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис и бившият вицепрезидент Майк Пенс.

Бившият републиканец, губернатор на американския щат Ню Джърси Крис Кристи също се включи в надпреварата за Белия дом през 2024 г.

Общото между Десантис, Пенс и Кристи е, че имат стари спорове с Тръмп.