Тръмп Ердоган

Американският президент Доналд Тръмп е направил предложение на своя колега в Турция Реджеп Тайип Ердоган търговска сделка на стойност 100 млрд. долара и „обиколен път“ за разрешаване на проблема със санкциите, които Вашингтон обеща да наложи срещу Анкара за закупуването на руските противоракетни системи С-400, съобщава „Вашингтон пост„.
Ербап: Ердоган хвърлил писмото на Тръмп в кошчетоТурският президент Реджеп Тайип Ердоган хвърлил писмото на американския президент Доналд Тръмп „в ко…Oct 17 2019skafeto.com

Източници на изданието са казали, че тези предложения на американския държавен глава за подобряване на отношенията между САЩ и Турция се съдържат в писмо, изпратено до турския президент през миналата седмица.

Според изданието предложенията на Тръмп вероятно ще „вбесят“ част от конгресмените в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), които миналия месец подкрепиха налагането на санкции срещу Турция за военната ѝ операция в Сирия.

Ердоган е на посещение в САЩ днес, където ще обсъди с американския президент  покупката на най-новия американски изтребител F-35, руски и американски противовъздушни системи С-400 и „Пейтриът“, както и положението в Сирия.
Тръмп: Велик ден за САЩ и Турция, Ердоган е мой приятелТурция се съгласи да спре военната си операция в Сирия за 120 часа, което да позволи изтегляне на кю…Oct 18 2019skafeto.com


loading...