Тръмп се кандидатира

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп официално обяви намерението си да се кандидатира на президентските избори през 2024 г., предава Сега.

Неговите сътрудници подадоха официална заявка за участие в изборите, а самият бивш президент се обърна към своите поддръжници, събрали се в резиденцията му във Флорида.

„Завръщането на Америка започва сега!“, обяви Тръмп. Той се похвали, че по време на четиригодишния му период, прекаран в Белия дом, икономиката бързо се е възстановявала от рецесията, причинена от епидемията от коронавирус. „Сега сме страна в упадък“, продължи той, като припомни рязкото покачване на инфлацията в страната, която достигна най-високото си ниво за последните 40 години. Тръмп също така разкритикува действащия президент на САЩ за това, че според него е довел страната до ръба на ядрена война поради неспособността да се справи с конфликта в Украйна.

„За да направя Америка отново велика и славна, днес обявявам кандидатурата си за президент на Съединените щати“, обяви той под бурни овации. “Ще победим радикалната левица на Демократическата партия, която се опитва да унищожи страната ни отвътре“, заключи той.

Още от Свят


loading...