Доналд Тръмп хидроксихолорхин ФЕД пресконференция иран изборите
Доналд Тръмп

В продължение на „няколко седмици“ президентът на САЩ Доналд Тръмп е приемал лекарство срещу малария като защита срещу COVID-19, въпреки предупрежденията на администрацията си, че хидроксихлорохин е опасен. Това съобщи АП. Агенцията се позовава на изкзване на държавният ръководител пред репортери. Хидроксихлорохин не е одобрен за лечение на Covid-19, а Тръмп не е диагностициран с болестта.

„Случайно го приемам. Случайно го приемам. Приемам го, хидроксихлорохин. В момента, да. Преди няколко седмици започнах да го приемам. Тъй като смятам, че е добре, чух много добри истории … пия хапче всеки ден. „, каза държавният глава.

„Бихте се изненадали колко хора го приемат … Работниците на фронтовата линия много от тях го приемат“, каза Тръмп.

Твърдението на Тръмп, че приема лекарства, е отправено, когато той атакува администраторите, подали сигнал пред Конгреса миналата седмица и в дните на натиск за одобрение на лекарството като ефективно лечение с коронавирус.

8 основни кандидати за ваксина според СЗООсем са водещите кандидати за ваксина за борба с новия коронавирус, заяви шефът на Световната здравн…May 12 2020skafeto.com

Рик Брайт е бил бившият директор на федерална агенция, отговаряща за ваксините.

В понеделник Тръмп нарече Брайт лицемер и след това се изказа за предполагаемите ползи от лекарството, за което Федералната агенция за лекарствата съветва, че „не е доказано като безопасно и ефективно за лечение или предотвратяване на COVID-19“.

САЩ частично възстановяват парите за СЗОАдминистрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп частично възстановява финансирането на Световната …May 16 2020skafeto.com

Тръмп заяви още, че скоро ще вземе решение за вноската на САЩ в Световната здравна организация (СЗО). Той добави, че също така смята да намали парите на Вашингтон в СЗО до 40 милиона долара, но че „някои смятат, че това е твърде много“, като се има предвид, че агенцията се бори с пандемията на коронавирус.

„Те са свършили много тъжна работа“, а организацията е „марионетка на Китай“, обясни президентът.

Преди избухването на COVID-19 САЩ бяха далеч най-големият платец към СЗО, преди да преустановят вноските в очакване на преглед на управлението на агенцията в условията на здравната криза.

СЗО: Пръскането с дезинфектанти по улицата е вредноПръскането с дезинфектант по улиците, както се практикува в някои държави, не елиминира новия корона…May 17 2020skafeto.com

Тръмп и Обама се обвиниха в некомпетентностПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя обвини предшественика си в Белия дом като некомпетентен, де…May 18 2020skafeto.com

loading...