Доналд Тръмп петрол цензуриран мерки Джо Байдън
Доналд Тръмп (Снимка: Gage Skidmore)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе цензуриран и усети за първи път силата на блокирането на съдържание от страна на компанията Facebook. Междувременно и Twitter лиши целия му изборен щаб от възможността да публикува съобщения с обяснението, че Тръмп разпространява невярна информация за коронавируса.

Блокираното съобщение, съдържащо линк към интервю на президента за предаването „Fox & Friends“, е публикувано в сряда, предаде Би Би Си. В него той продължава да настоява за отваряне на училищата в САЩ за всички ученици с твърдението, че децата имат „почти пълен имунитет“ срещу коронавируса. Няколко часа след публикуването то е отстранено.

Представител на Facebook коментира, че компанията е била принудена да направи това, тъй като „във видеото има неверни твърдения за това, че група хора има имунитет срещу коронавируса“.

„Това нарушава политиката ни по отношение на вредната дезинформация за COVID“, допълва представителят на Facebook.

По-рано социалната мрежа е премахвала реклами, публикувани от изборния щаб, но досега не беше цензурирала официалната страница на 45-ия президент на САЩ.

Представителката на Twitter Лиз Кели на свой ред заяви, че щабът е публикувал съобщение, с което е нарушил правилата на социалната мрежа. Тя поясни, че екипът на президента може да обжалва решението, но официалната страница на щаба ще остане блокирана докато постингът не бъде изтрит.

В същото време президентът на САЩ коментира пред Fox News, че Русия не иска той да победи на предстоящите президентски избори в САЩ през ноември. Той обясни, че е успял да принуди държавите-членки на НАТО да увеличат значително разходите си за отбрана. Както набляга, че „това са предимно пари за защита на Европа от Русия“.

„Те говорят за Тръмп и Русия. Що се отнася до Русия, повярвайте ми, те биха искали да загубя на тези избори“, добави Тръмп.

Вижте още:
Конгресът на САЩ атакува Amazon, Facebook, Apple и AlphabetИмате „твърде много власт“. Това чуха босовете на Amazon Джеф Безос, на Apple Тим Кук, на Facebook М…Jul 30 2020skafeto.com

Facebook съди антимонополните регулатори на ЕСОт ръководството на социалната мрежа Фейсбук (Facebook) съдят антимонополните регулатори на ЕС. Прич…Jul 28 2020skafeto.com

loading...