дезинфектанти САЩ тръмп ядосан на китай социалните мрежиа

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че е „все по-ядосан“ на Китай заради разпространението на коронавируса SARS-COV-2 по света, съобщава RT.

„Когато виждам как пандемията разпространява грозното си лице в целия свят, както и огромната вреда, която нанесе на САЩ, се ядосвам все повече на Китай. Хората могат да го видят, а аз мога да го усетя!“, написа той в Туитър.

Държавният глава на САЩ неколкократно е намеквал, че коронавирусът е бил създаден в лаборатория в Ухан – обвинение, което Пекин категорично отхвърля.

В края на май Тръмп заяви, че до пандемията се е стигнало заради „некомпетентността на Китай“. По негови думи вирусът е можело да бъде спрян лесно и бързо, но Китай „по някаква причина се е оказал неспособен“ да го направи.

От своя страна на 9 май китайското външно министерство разпространи опровержение на това, което нарече „24 абсурдни обвинения“ на важни политически лица от САЩ относно начина, по който Пекин е довел до кризата с COVID-19.

Китай твърди, че е предоставял информация на международната общност за ситуацията с вируса по „адекватен, открит и прозрачен“ начин, независимо че САЩ твърдят обратното.

Вижте още:
Китай официално прие Закон за националната сигурност на ХонконгЗаконодателният орган на Китай прие във вторник противоречивия Закон за националната сигурност на Хо…Jun 30 2020skafeto.com

Откриха нов свински грип в Китай с пандемичен потенциалУчени в Китай предупреждават, че са открили нов вирус, който е подобен на свинския грип от 2009 г. В…Jun 30 2020skafeto.com

600 км/ч! Китай тества супервлака „Маглев“ (ВИДЕО)Новият бърз влак на Китай „Маглев“ премина успешни тестове. Предвижда се той да се движи със 600 кил…Jun 25 2020skafeto.com

Наваро: Лъжа е, че Тръмп е молил Китай за помощ да бъде преизбранСъветникът в Белия дом по търговските въпроси Питър Наваро оспори разкритията на Джон Болтън, че пре…Jun 22 2020skafeto.com

loading...