туризъм Испания

Зависещата от туризъм Испания планира да отвори границите за туристи около края на юни, докато постепенно разхлабва ограниченията в борбата с коронавируса, обяви транспортният министър на страната, цитиран от „Ройтерс“.

Миналата седмица Мадрид изненада партньорите от ЕС с налагането на задължителна карантина от две седмици за всеки пристигнал в страната. Испанското правителство мотивира решението си да не избързва с отварянето на границите с необходимостта да се избегне втора вълна на заразяване с коронавирус.

Но тази мярка е временна и министърът на транспорта Хосе Луис Абалос заяви, че ще бъде отменена паралелно с разрешаване на пътуването из страната, тъй като регионите разхлабват различно.

Безумие: Българите под карантина, чужденците – на курорт!?Поредно безумие по времето на пандемията. Българите, които работят и живеят в чужбина, са поставени …May 16 2020skafeto.com

„Не можем да позволим на чужденци да пътуват, докато испанското население е блокирано. От края на юни ние ще възобновим туристическата дейност, надявам се…Ние трябва да направим Испания атрактивна държава от здравна гледна точка“, каза той пред TVE.

Как Хърватска ce надява дa cпacи лeтния туристически ceзoнXъpвaтия, дъpжaвaтa oт Eвpoпeйcĸия cъюз, ĸoятo e нaй-зaвиcимa oт тypизмa, ce нaдявa дa oтвopи мapини…Apr 17 2020skafeto.com

Туризмът представлява над 12% от БВП на Испания. Дори и да отвори границите в края на юни, приходите ще паднат между 93 милиарда евро и 124 милиарда евро, според доклад на лобистката група Exceltur.

Испания е една от най-засегнатите държави от коронавируса в света с над 27 600 починали и 231 350 заразени. Правителството съобщава ежедневните данни всяка сутрин, но от днес ще бъдат обявявани около 17,00 часа местно време.

„Сън“: Британските туристи идват през юли в „Слънчев бряг“Британските туристи могат да се завърнат в българския курорт „Слънчев бряг“ още през месец юли, прог…May 7 2020skafeto.com

loading...