турски автомобил пробива оградата

Видеоклип, публикуван от гръцкото правителство снощи, показва как турски автомобил пробива оградата, издигната от Гърция по границата ѝ с Турция. Под видеоклипа е публикувана информация, според която турски брониран автомобил за гранично наблюдение се опитва да свали част от огражденията с дърпане.

Както уточнява в. „Катимерини”, става въпрос за превозно средство HIZAR/ATES, оборудвано с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата. Турция е получила тези автомобили през 2019 г. като 75 % от тях са закупени с европейски средства. Автомобилът е снабден с мощен двигател и може да се катери и спуска по склонове, както и да минава през пресечени местности.

Вестникът припомня, че струпаните по границата мигранти постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък. Това е първият път, в който се публикуват кадри, при които се вижда как Турция помага реално на мигрантите да свалят оградата.

Друго видео пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. То е снимано от някой от мигрантите и на него се вижда и чува (клипът е с английски субтитри) как един от полицаите казва на хората, сред които има жени и деца: „излизайте от буса, ще отидете от другата страна“, и че турска лодка ще ги откара до гръцкия бряг.

Когато те отказват друг от полицаите ги пита защо тогава са дошли дотук. Но те му отговарят, че полицията лъже и не вярват. В този момент първият от полицаите започва да им крещи да слизат и да ги удря. А за още по-голяма „убедителност“ размахва пистолета си и демонстративно го зарежда. Въпреки това жените не искат да слязат от автобуса и полицаят започва да им крещи да не му губят времето и веднага да излизат навън с думите „Няма връщане назад оттук, тръгвайте! Не ме принуждавайте да ви изваждам насила“.

Вижте още:
Мигрантите не искат да са в бедната БългарияМигрантите не искат да живеят в България, защото е бедна. Това каза журналистът Мажд Алгафари в ефир…Mar 6 2020skafeto.com

Гърция поставя бодлива тел срещу незаконното влизане в ЕС на мигрантиГръцката армия пое контролa по цялата граница в Турция в областта Еврос, предаде БНТ. Засилващият се…Mar 6 2020skafeto.com

Каракачанов за мигрантите: Хуманен човек съм, но дойдат ли – ще има водни струи, газ и шокови гранати„Армията, съгласно разчетите с МВР, е в готовност при мигрантска вълна да бъде изпратена на границат…Mar 5 2020skafeto.com

loading...