Турция ваксината

3 милиона дози от ваксината срещу новия коронавирус, разработена от китайската Синовак, пристига в Турция през следващата седмица, съобщи „Хюриет дейли нюз“. Южната съседка вече подписа споразумение за доставка на до 50 милиона дози от китайската ваксина, посочва БТА. Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа каза в интервю за „Хюриет“ тази седмица, че доставката се очаква в „следващите няколко дни“.

Китайската ваксина ще пристигне в Турция най-късно на 24 декември, написа Мухаррем Саръкая, колумнист в ежедневника „Хабертюрк“, като се позовава на неназовани източници. Кампанията за ваксиниране в Турция най-вероятно ще започне в края на декември или през първата седмица на януари, каза Коджа в интервюто си. Той освен това даде са се разбере, че текат преговори за увеличаване на количествата от ваксините, които ще бъдат доставени на Турция, и страната търси алтернативни доставчици на ваксини.

Ваксинационната програма няма да включва бременни жени, лица под 18 години и тези, които са се възстановили от вируса през последните шест месеца. Наскоро експерт прогнозира, че до края на юни в Турция могат да бъдат ваксинирани между 60 и 65 милиона души.

Милиони хора и този уикенд останаха под комендантски час, наложен от правителството, който е в сила от 21 ч. в петък до 5 ч. сутринта в понеделник. В делничен ден комендантският час е от 21 ч. до 5 ч. на следващата сутрин.

Вижте още:
Проф. Балтов: Антиваксърските настроения ще се преодолеят бързоДиректорът на „Пирогов“ е по-оптимистичен вече за разпространението на коронавируса. Пред БиТиВи про…Dec 20 2020skafeto.com

В Гърция хаос с организацията за ваксинация няма – всеки получава SMS с датаВаксината срещу вируса SARS-COV-2 на „Пфайзер“ и „Бионтех“ е на път да бъде одобрена, а правителство…Dec 18 2020skafeto.com

loading...