Броят на жертвите от пожар в интензивно отделение на частна болница в Югоизточна Турция нарасна до девет, съобщи министърът на здравеопазването на страната в събота. „Болезненият инцидент, който се случи в интензивното отделение в Газиантеп, разстрои всички ни. Броят на смъртните случаи е девет. Други пациенти, засегнати от пожара, бяха прехвърлени в близките болници от нашите 112 спешни екипа“, написа Фахретин Коча в Twitter. Коча добави, че властите следят отблизо събитията след смъртоносния инцидент.

Експлозията в провинция Газиантеп се е случил около 4,45 ч. сутринта в събота в интензивното отделение за COVID-19 на университетската болница SANKO. Пожарът е причинен от машина за кислородна терапия, използвана за лечение на пациенти с COVID-19, се казва в изявление на университета.

Седем пациенти са загинали на място, а един е починал на път за друга болница. На място са изпратени екипи на полицията и пожарната служба. Пожарът е овладян за кратко време. Започнало е разследване на смъртоносния инцидент, се отбелязва в изявлението на болницата.

Междувременно губернаторството в Газиантеп заяви, че няма съобщения за ранени поради пожара.

След експлозията 11 пациенти, получаващи COVID лечение в интензивното отделение, са били насочени към различни болници, се казва в изявлението.

Междувременно на двама държавни прокурори беше възложено да извършат съдебно разследване на място с експертната комисия за изясняване на причината за пожара, се казва в изявление на прокуратурата в Газиантеп.

loading...