Убитите в Чикаго българи

Убитите в Чикаго българи са Ивайло Попов и Цветанка на около 45 години. Жената пристигнала в Чикаго след сватбата си с Ивайло преди около година. Той живее в Щатите от над 15 години, а тя го последвала заради любовта и в търсене на нов живот и щастие. В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният партньор – американецът Дейвид. Те също са убити в събота. Ивайло и Цветанка имат предишни бракове и съответно по син и дъщеря от тях, жената била и млада баба, има две внучета в България.

Цветанка работела от година в българската детска градина в града, грижела се за най-малките, те я обожавали. „Не мога да преживея, че някакви психопати, които са край нас, никой не ги забелязва и не им помага, да отнемат живота на някой, дошъл тук с мечтите си, млад, тъкмо намерил любовта“, плаче директорката на детската градина.

Жертвите на стрелбата в Чикаго вече станаха пет. Починала е още една жена, тежко ранена при инцидента. Това е 53-годишната Йоланда Топоска – сънародничка на нападателя, 67-годишен поляк, който от 15 години живее в блока. Жената издъхна от огнестрелните си рани в болницата в неделя вечерта, съобщава bg-voice.com.

Според информацията на полицията извършителят е познавал жертвите, които са му били съседи. Според разследващите не е имало спречквания между българите и него. Мъжът влязъл през открехнатата врата на апартамента на българите и ги застрелял докато те вечеряли семейно. След това се качил на горния етаж и там прострелял полякинята, която по-късно умира от раните си.От първа ръка: Съседка на разстреляните в Чикаго българи със смразяващ разказ за касапницатаЧухме пет изстрела. Излязохме и видяхме, че има труп на терасата и моя племенник се обади на полиция…Oct 14 2019skafeto.com

loading...