Русия война срещу Украйна украинското настъпление Саботажи въздушна тревога в цяла Украйна анексия на окупираните територии

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Руското министерство на отбраната обяви началото на украинска контраофанзива. Това съобщи руската редакция на Би Би Си. Медията уточнява, че в момента няма официално потвърждение от трети независим източник. Украйна не е коментирала изявленията по никакъв начин. Няма друго потвърждение за засилване на военните действия.

Според руското министерство на отбраната Украйна е започнала мащабна офанзива на пет места в южното направление към Донецк. Това е станало сутринта на 4 юни. Според руското министерство украинската армия не е успяла да постигне целите си.

Според руското военно министерство украинските въоръжени сили са задействали 23-та и 31-ва механизирани бригади от стратегическия резерв и са били подкрепени от други военни части.

Украинските власти отдавна говорят за подготвяна контраофанзива и обещават да освободят всички окупирани от Русия територии.

Москва издига отбранителни структури.

Вижте още:
След Украйна Белият дом прати HIMARS и в СирияСъединените щати са въоръжили силите си, разположени в близост до петролни находища в Източна Сирия,…May 31 2023skafeto.com