Украйна Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън e подкрепил стремежите на Украйна да стане член на НАТО, но e добавил, че това решение не зависи изцяло от САЩ. Това каза в неделя украинският президент Володимир Зеленски в интервю за CNN.

„Но вашето решение ще направи пътя към НАТО за Украйна по -кратък“, е отговорил Зеленски.

Според спомените на украинския лидер, дискусията за членството на страната в НАТО с шефа на американската администрация продължи около 20-30 минути.

Зеленски смята, че не трябва да се говори за изтегляне на САЩ от неговата страна, напротив, трябва да увеличи американското присъствие.

Припомняме, че украинският президент беше на посещение в САЩ от 31 август до 2 септември. На 1 септември той се срещна с американския си колега Джо Байдън.

Зеленски също така твърди, че не е почувствал натиск от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по време на телефонно обаждане относно разследването на Хънтър Байдън.

Никога не съм чувствал, че има някакъв натиск върху нас. Мислех, че има място за подобрение. Винаги съм смятал, че сме независима държава и се чувствам като независим и амбициозен човек, който се учи от най -доброто всеки ден“, каза Зеленски. Това беше моят разговор с президента Тръмп. Знаех, че имаме нужда от добри отношения със САЩ, че те ни подкрепят и трябва да получим повече от тях.

Вижте още:
Путин не иска Украйна в НАТОПрезидентът на Русия Владимир Путин се обяви категорично против евентуалното членство на Украйна в Н…Jun 10 2021skafeto.com

Украйна иска повече оръжия и План за членство от НАТОУкрайна очаква НАТО да ѝ предостави План за действие за членство в Алианса. Това заяви нейният прези…Jun 7 2021skafeto.com

Ердоган подкрепи Украйна за Крим и НАТОПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подкрепи подкрепи Украйна за Крим и НАТО. Турция зове за …Apr 11 2021skafeto.com

НАТО: Русия наруши споразумението за примирие в Източна УкрайнаСтрупването на руски войски на украинската граница предизвиква все повече критики в международната о…Apr 6 2021skafeto.com


loading...