Русия ракетна атака Украйна НАТО План

Украйна очаква НАТО да ѝ предостави План за действие за членство в Алианса. Това заяви нейният президент Владимир Зеленски в интервю, публикувано в неделя за информационния портал Axios.

„В момента сме в опасност, нашата независимост е заложена и в момента се нуждаем от помощ. Планът за действие за членство в НАТО е реален сигнал, това е ясен знак. Все още не е членство, а реална визия за Украйна като част от Алианса в обозримо бъдеще. „, – каза украинският президент.

Зеленски добави, че поради нерешителността на НАТО да приеме Украйна в своите редици, подкрепата за такъв курс в страната отслабва. „Ако НАТО наистина ни чака и те искат да ни видят в редиците на членовете, тогава няма нужда да гледаме през бинокъл в някакво далечно бъдеще и да обсъждаме това бъдеще“, добави Владимир Зеленски.

Военната помощ за Украйна, обсъждана по време на контакти със сенатори от САЩ и по-рано с американския държавен секретар Антъни Блинкен, се отнася до укрепване на сигурността в Черно и Азовско море.

Русия на практика доминира над Черно море, това е вярно и ние го признаваме и бихме искали да имаме сериозни сили там – само за отбранителни цели, за отбраната на нашата страна и граници, подчерта украинският президент.

Срещата на върха на НАТО ще се проведе на 14 юни в Брюксел. На него ще присъства президентът на САЩ Джо Байдън.

Вижте още:
Ердоган подкрепи Украйна за Крим и НАТОПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подкрепи подкрепи Украйна за Крим и НАТО. Турция зове за …Apr 11 2021skafeto.com

НАТО: Русия наруши споразумението за примирие в Източна УкрайнаСтрупването на руски войски на украинската граница предизвиква все повече критики в международната о…Apr 6 2021skafeto.com

Столтенберг: Колкото по-бързо Украйна стане член в НАТО, толкова по-добреДатата на присъединяване на Украйна към НАТО все още не е определена, но колкото по-близо е страната…Feb 10 2021skafeto.com


loading...