Това е животът от другата страна на пандемията. Ухан, Китай – градът, който съобщи за първия случай на COVID-19 в света преди година – твърди, че сега е преборил вируса. Около града животът се нормализира, като жителите излизат от домовете си, за да пазаруват, да се наслаждават на нощния живот и дори да присъстват на партита в басейни.

„Ухан се рестартира“, казва жител на Ухан. „Животът се върна към вида на вкуса, който имахме преди. Така че всеки живеещ в Ухан се чувства спокойно.“ Тук пандемията е история. Нова музейна изложба отбелязва триумфа на града над огнището. В един бар дори има занаятчийска бира, наречена „Wuhan Stay Strong“, отбелязваща 76-дневното заключване, с етикети, които се отлепват назад, за да покажат изображения на тези дълги седмици.

„Искахме да намерим начин хората да разберат нашата история за това, което градът и хората са преживели“, каза собственикът на пивоварната Уанг Фан. Но спомените за това, което хората са преживели, докато Ухан се е борил да изолира коронавируса, са все още живи.

След месеци желязна дисциплина в Ухан - бурни партита за края на епидемията (Видео)

Докато някои продължават да скърбят, Ухан продължава напред. Кадрите от града, откъдето тръгна заразата, отново изглеждат различно от тези в останалите части на света.

От 10 май Ухан няма подадени данни за нови случаи на заразени с коронавирус. В началото на януари в града се очакват експерти на СЗО, които да установят произхода на вируса и как е тръгнала заразата.

loading...