от какво е умрял Александър Велики
Битката при Иса“ известна още като Мозайката на Александър Македонски е мозайка с размери 582 х 313 cm, изработена от оцветени варовикови парченца, открита в Помпей и датирана от 140 г. пр.н.е. – 100 г. пр. Хр., изложена в Национален археологически музей в Неапол, Италия.

Група изследователи от Аристотелския университет в Гърция разкриха от какво е умрял Александър Велики. Според техния анализ древногръцкият владетел и командир е умрял от некроза на панкреаса, а не от малария, коремен тиф или пневмония, както се смяташе по-рано.
Ванга е знаела къде е гробницата на Александър Велики? Ето цялата мистериозна история за смъртта муАлександър Велики е един от най-известните владетели преди Новата ера. Той е роден в град Пела, Древ…Jan 19 2018skafeto.com

Според Greek Reporter, в проучване, започнало през 1995 г., експертите внимателно анализирали симптомите на болестта и последните дни на македонския цар, описани от древните автори.

Според почетния професор по медицина д-р Томас Герасимидис, причината за смъртта на пълководеца била тежък сепсис, причинен от остра панкреатична некроза.

Учени разкриха от какво е умрял Александър Велики
Разрязването на Гордиевия възел от Александър Велики

Това заболяване от своя страна се развива поради жлъчнокаменна болест, както и пристрастяването на Александър към тежката храна и виното, казва професорът.

През март бе съобщено, че археолозите са открили в Египет няколко артефакта, които биха могли да покажат истинското местоположение на гроба на Александър Велики.

Вижте още:
Малана: Митичното село в Тибет, чийто жители са потомци на Александър ВеликиАко погледнете отвъд мъглата от хашиш, ще откриете съкровищница от легенди, интриги и въпроси без от…Oct 13 2018skafeto.com

loading...