Форбс

Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за поредна година сред 100-те най-влиятелни жени в света на списание „Форбс“ и заема 12-то място, предава Дир.бг.

„За мен е чест да бъда включена в тазгодишния списък на „Форбс“ на 100-те най-влиятелни жени“, написа в свой туит Георгиева, като подчерта, че е „вдъхновена да бъда сред толкова много прекрасни и силни жени“.

Начело на класацията на най-влиятелните дами в света тази година е председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя е отличена заради лидерството й по време на войната в Украйна, както и през пандемията от коронавирус. Нейното влияние е уникално – никой друг в списъка не формира политика от името на 450 милиона души, изтъкват авторите на класацията.

На второ място сред 100-те най-влиятелни жени за 2022 г. е друга дама от Европа – председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Третото място е за американския вицепрезидент Камала Харис.

Сред 10-те най-влиятелни дами в света тази година фигурират имената на Мелинда Гейтс, бившата жена на съоснователя на „Майкрософт“ (Microsoft) Бил Гейтс, Джорджа Мелони, новият премиер на Италия, и ръководителката на „Дженерал Моторс“ (General Motors) Мари Бара.

Представител на обществените активисти в тазгодишния списък е младата кюрдка Джина Махса Амини, която беше убита заради отказа си да носи хиджаб през септември, което доведе до масови размирици в Иран.

Виж още:Франс прес: Кристалина Георгиева излиза на първа линия, следете я с повишено вниманиеУправляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е една от личностите, коит…Dec 5 2022skafeto.com


loading...