Франция бездомните

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Министърът на спорта на Франция заяви, че решението на правителството да премести бездомните хора и търсещите убежище от столицата не е свързано с предстоящите Олимпийски игри.

„Имаме сериозни проблеми със спешното настаняване, но това не е по вина на Олимпийските игри. (…) Това е нещо, което започна през април. Не бива да превръщаме Олимпийските игри в изкупителна жертва на всички наши разочарования“, заяви министърът на спорта и олимпийските и параолимпийските игри Амели Оудеа-Кастера пред France 2.

От март правителството поиска от регионите в цялата страна да създадат временни центрове за настаняване на голям брой бездомни хора и търсещи убежище, които да напуснат столицата.

Министърът на жилищното строителство на страната Оливие Клайн заяви пред парламента този месец, че много хотели в столицата не желаят да предоставят временни жилища за бездомни хора и търсещи убежище през предстоящата есен, тъй като очакват голям брой клиенти по време на Световната купа по ръгби и Олимпийските игри през 2024 г.

Местните политици изразиха загриженост относно плана на правителството да насърчи хиляди бездомни хора и лица, търсещи убежище, да напуснат Париж.

Филип Салмон, кмет на Брюз, град в северозападен Бретан, близо до регионалната столица Рен, изрази несъгласието си с предложението за създаване на нов център в неговия град.

„Не подкрепяме идеята в нашия регион да има център при условия, които смятаме за неприемливи“, каза той.

По данни на кметството на Париж около 150 000 души пребивават във временни жилища в рамките на Парижкия регион, а около 3000 души нямат подходящ подслон.


loading...