Чарлз Уилям

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

”Обществените нагласи са такива, че някои казват, че Чарлз ще абдикира веднага и ще отстъпи престола на Уилям”. Това заяви медийният експерт Рой Хил.

„Задачата на Чарлз е изключително отговорна – да продължи наследството на майка си. Елизабет Втора показа стоицизъм през всичките тези години. Тя беше символ на силата и устойчивостта. Често се крият подобни неща от обществото, но съобщението за влошеното й здраве е изключение. Това е показателно, че нещата отиваха към фатален край”, посочи той пред БНТ.

Според медийния експерт малко хора могат да се похвалят с това да са висшестоящи и да са част от хората. „Тя внесе модернизъм в кралското семейство”, допълни той.

Кралицата е преминала през множество паметни мигове в историята, видяла е много – започвайки от Чърчил, през редица войни, кризи – финансови, социални, излизането от ЕС, за което хората я упрекнаха, че можеше да вземе по-твърда позиция. „Тя до последния си дъх служеше на държавата”, каза Хил.

Според експертът ще се компенсира неодобрението към принц Чарлз, което е насложено през годините. Чарлз има моменти в миналото, които са го компрометирали като личност. Обществените нагласи са такива, че някои казват, че ще абдикира веднага и ще отстъпи престола на Уилям.

По повод превръщането на Камила Паркър-Боулс в кралица консорт, Рой Хил сподели: Това е протокол. Иска или не, тя е половинката на принц Чарлз. Това е било предвидено. Има ясен план на действие в следващите 10 дни. Може би след няколко седмици ще започнат да се коментират бъдещите неща с кралското семейство, след като хората отдадат почитта към кралицата.

Още от Свят