Ужасът в Чикаго

Все още не са направили каквото е потребно. Имат намерение майката Цвети да бъде транспортирана в България. Това заяви отец Димитър Димитров от църквата „Свети Иван Рилски“ в Чикаго в ефира на Нова тв.

Припомняме, че в неделя вечер трима българи и двама американци бяха убити. 67-годишния пенсиониран строителен работник от полски произход Криштоф Марек нахлул в апартамента на нашенците и ги застрелял. След това се качил на горния етаж, където ликвидирал тяхна съседка.

Хората от жилищната сграда описват извършителя като конфликтна личност. Те споделят, че често правел проблеми, но никога не бил стигал до такива крайности. Според генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев става въпрос за битов инцидент, при който заподозреният е бил в амок.

„За Иво още няма никакво решение. Днес сутринта направих панахида“, споделя още отец Димитър. „Това са решения на роднините“, каза още той. „Иво и Цветанка бяха едни прекрасни и добри християни“, заяви отец Димитър. „Две пресечки деляха църквата от мястото на стрелбата. В петък Цветанка цял ден чистеше храма с нас, за да посрещнем храмовия празник. На самия празник на следващия ден разбрах, че те са убити“, заяви той.

„Със съпругата ми избухнахме в сълзи. От две години имаха брак, а апартаментът им беше на изплащане. Аз го осветих. Трябвало е да заключат вратата, но е факт, че са оставили отключено. Мъжът, който ги е нападнал е бил с психически отклонения“, разказа още отецът.

„На Цвети дядото е бил свещеник, а за починалите мога да кажа, че бяха едни добри християни“, каза отец Димитров. „Половин година преди да пристигне в Чикаго, Цвети е сънувала иконата в нашия храм, без да я виждала. Тя ни изпрати и подарък кандило“, коментира той. “Събират се пари, за да може телата да бъдат изпратени и погребани в България”, завърши отец Димитър Димитров.Ужасът в Чикаго: Полският психопат планирал зверската екзекуция на българите (СНИМКИ)Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал конфликти с обитателите на жили…Oct 15 2019skafeto.com

Кошмар: Разстреляните българи в Чикаго сключили брак преди годинаУбитите в Чикаго българи са Ивайло Попов и Цветанка на около 45 години. Жената пристигнала в Чикаго …Oct 14 2019skafeto.com

loading...