чикаго убийство

Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки отвътре на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите в Чикаго.

Следователите не са установили точната причина, поради която заподозреният – 66-годишният Кшищоф Марек, е застрелял съседите си в събота, съобщава БТА.

На изслушване в районен съд вчера прокурорите казаха, че намерили две заплашителни бележки на полски – родния език на Марек, залепени от вътрешната страна на вратата в апартамента му. На едната пишело: „Никаква милост. Помни какви мръсотии ти правят, ти контролираш нещата, не те. Стига толкова. Те трябва да платят за това“. На другата пишело: „Утре. Никаква милост, никакво глупаво колебание. Помни кой си. Помни какво ти направиха (следва вулгарна дума). Те трябва да платят за това“.

Говорител на полицията каза, че Марек се карал със съседите си за дреболии, например с жена, която го ядосвала, защото според него стъпвала шумно по пода в апартамента над неговия. Прокурорите разполагали и със съдебен документ, в който асоциацията на живеещите в блока искала да изгони Марек, защото не плащал ипотеката си и други вноски.

Ужасът в Чикаго: Полският психопат планирал зверската екзекуция на българите (СНИМКИ)
Кшищоф Марек

Ужасът в Чикаго: Полският психопат планирал зверската екзекуция на българите (СНИМКИ)
Ужасът в Чикаго: Полският психопат планирал зверската екзекуция на българите (СНИМКИ)

След стрелбата той оставил пистолета на масичка в своето жилище, излязъл навън и казал на пристигналите полицаи: „Мисля, че търсите мен. Аз го направих“, гласи документът, подготвен от районния прокурор.

На Марек вероятно ще бъдат предявени обвинения в предумишлено убийство. Съдията нареди той да остане в ареста.
Районният кабинет по съдебна медицина идентифицира жертвите. Четиримата, застреляни в един от апартаментите, са 43-годишната Цветанка Костадинова, 43-годишният й съпруг Ивайло Попов, 61-годишният Дейвид Ханик и 65-годишната Искра Пауръл-Попова.

Искра и Ивайло са от Габрово, а снахата Цветанка е от София.

Жената, която е била простреляна в главата, докато се опитвала да избяга и по-късно е издъхнала от раните си, е 53-годишната Йоланта Тополска. Полицейският говорител каза, че всички жертви са познавали Марек и поне някои са поляци.Кошмар: Разстреляните българи в Чикаго сключили брак преди годинаУбитите в Чикаго българи са Ивайло Попов и Цветанка на около 45 години. Жената пристигнала в Чикаго …Oct 14 2019skafeto.com

От първа ръка: Съседка на разстреляните в Чикаго българи със смразяващ разказ за касапницатаЧухме пет изстрела. Излязохме и видяхме, че има труп на терасата и моя племенник се обади на полиция…Oct 14 2019skafeto.com

loading...