Снимка: Zhou Xian on Unsplash

Китайският финансов и производствен център в Шанхай постепенно ще започне да отваря отново бизнеси като търговски центрове и фризьорски салони от понеделник след седмици в строго блокиране заради COVID-19.

Това потвърди на брифинг в неделя заместник-кметът на града, цитиран от „Ройтерс“. Градът с 25 милиона души е затворен за повече от шест седмици, тъй като се бори с огнището на COVID.

Припомняме, че за отварянето беше съобщено ден по-рано. Подходът за „нулeв COVID“ е подкрепян твърдо от висшите комунистически лидери, по-специално от президента Си Цзинпин.

Преди дни китайското външно министерство призова ръководителя на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус да избягва „безотговорните“ забележки.

Критиката на Пекин е по повод изказването на шефа на СЗО, че политиката на Китай за „нулев COVID“ не е устойчива и не може да бъде подкрепяна.

Още по темата:
К-19: Шанхай остана без транспорт, Пекин започна ново масово тестване (ВИДЕО)От днес в Шанхай започна дезинфекция по домовете на заразени с Ковид-19 жители на 25-милионния град.…May 10 2022skafeto.com

Локдаун: Жители на Шанхай рискуват живота си, бягайки от домовете си по въжени стълби (ВИДЕО)Милиони жители на Шанхай вече почти два месеца са в тотален локдаун заради продължаващите опити на к…May 12 2022skafeto.com

Пак пълен локдаун в ШанхайВластите в Шанхай отново затегнаха COVID мерките, точно когато градът излизаше от едномесечно строго…May 10 2022skafeto.com


loading...