Шанхай училища онлайн

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Най-големият китайски град Шанхай е наредил на повечето училища да провеждат занятия онлайн, тъй като случаите на Covid-19 се увеличават, съобщи Би Би Си. Според Бюрото за образование на Шанхай от понеделник ще бъдат затворени и детските градини и центровете за грижи за деца.

Ограниченията бяха смекчени от китайските власти по-рано този месец след вълна от протести, насочени срещу стратегията на Китай за нулево разпространение на Covid-19. Но облекчаването на строгите мерки за затваряне на помещенията доведе до нарастващи опасения относно разпространението на Covid-19 в Китай.

Значителните промени в системите за тестване и докладване на вируса Covid-19 в страната затрудниха определянето на степента на разпространение на вируса, като данните за седмицата, приключваща на 11 декември, показаха спад в общия брой на новите случаи на заразяване в страната, след като през предходната седмица броят им достигна най-високата си стойност.

Но преди промяната в събирането на данни броят на случаите е бил по-висок от този при последната вълна на Covid-19 през април.

Болниците и медицинските заведения са подложени на все по-голямо натоварване, като в цялата страна се създават временни здравни центрове и центрове за интензивно лечение.

Съобщава се, че в Шанхай са били осигурени допълнително 230 000 болнични легла.

Някои училища в града също вече са преустановили занятията си, тъй като учителите и персоналът са болни.