COVID-19 се забавя

Щамът „Делта“ е превзел 92 страни. За това предупреди Мария ван Керхов, технически ръководител на СЗО за борбата с COVID-19, предаде ТАСС.

„Този вариант на коронавируса предизвиква особена тревога, защото е по-заразен и бързо се разпространява по света“, посочи тя. Предварителните изследвания показват също, че заразяването с щама „Делта“ увеличава риска от хоспитализация. За да се овладее разпространението на този вариант ще е необходимо много време, заяви Мария ван Керхов.

Тя отбеляза, че някои ваксини са по-малко ефективни срещу варианта „Делта“, но във всички случаи помагат за предотвратяване на тежко протичане на болестта и смърт.

Мария ван Керхов предупреди, че в бъдеще не са изключени и други мутации на коронавируса, които могат да снижат ефективността на ваксините.

СЗО ще продължи да следи за хода на пандемията.

Вижте още:
Ето кои симптоми са водещи при „Делта“ варианта на коронавирусаДелта вариантът на COVID-19, произлизащ от Индия, е с около 60% по-заразен от британския вариант, по…Jun 21 2021skafeto.com

Има възможност да спрем делта вариантаИма възможност делта вариантът на коронавирус SARS-COV-2 да не се разпространи у нас, въпреки обявен…Jun 18 2021skafeto.com


loading...