сърбия с-400
Александър Вучич с Владимир Путин

Президентът на северозападната ни съседка Сърбия Александър Вучич заяви, че към момента няма намерение да купува руски зенитни ракетни системи С-400. Това той съобщи във вторник по националната телевизия РТС.

На въпрос за възможни американски санкции, ако Белград придобие С-400, той отговори: „Това, което видях, е впечатляващо оръжие. Нямаме намерение да купуваме [системата С-400], тъй като нямаме пари за плащане за нея, предвид изграждането на магистрали и многобройните проекти „.

„Знаеш ли, че когато имаш такова оръжие, вече никой няма да те нападне. Където е С-400, нито американски пилоти, нито някой друг лети: израелски пилоти не летят над Турция или Сирия с изключение на Голанските възвишения „Имаме авиация – по-силна от всякога, ще засилим противовъздушната отбрана със снаряди и други неща, които не са в списъка на санкциите“, каза президентът.

Русия прехвърли С-400 и „Панцир-С“ в Сърбия за „Славянски щит“Русия е прехвърлила дивизия С-400 и батарея „Панцир-С“ в Сърбия, където за първи път тези руски оръж…Oct 24 2019skafeto.com

„Сърбия е малка страна, заобиколена от всички страни от НАТО. Никога повече няма да си позволя да бъда толкова безотговорни, както през 90-те години на ХХ век – да бъдем толкова слаби“, подчерта Александър Вучич.

По-рано Вучич присъства на маневрите „Славянски щит-2019“, по време на които изследва зенитно-ракетния батальон на ПВО системите С-400 и „Панцир-С“ на руските въоръжени сили. След това той изрази надежда, че един ден Сърбия ще може да си позволи подобен комплекс.

САЩ по стъпките на разпадналия се СССРПоследните анализи на политолози и социолози разкриват все по-тревожни тенденции за Pax Americana и …Nov 3 2019skafeto.com

loading...